1

Stichting Nederlands Register voor Opleidingen

in het particulier onderwijs

SNRO accreditatie van Bij- en nascholingen

Een bij- of nascholing betreft een nascholing (verdieping), bijscholing/aanvullende opleidingen (verbreding), of specialisatie. Omdat een bij- en nascholing een beperkt aantal doelstellingen heeft en een korte duur, zijn ook niet alle hbo competenties vereist, die bijvoorbeeld wel voor een basisopleiding gelden. 

De deelnemer die door de SNRO geaccrediteerd certificaat wil ontvangen,  moet wel voldoen aan de instroomeis voor bij- en nascholingen: een hbo niveau complementaire opleiding tot therapeutschap.
Het is mogelijk om (delen van) een reeds geaccrediteerde opleiding ook als bij- en nascholing aan te bieden. Neemt u hiervoor contact op met de SNRO via het contactformulier op onze website.

De SNRO accrediteert bij opleidingen, modules en bij na- en bijscholingen (hoe klein ook) congruent. Hiermee bedoelt ze dat er steeds bij ALLE accreditaties dezelfde lijn wordt gehanteerd: 
Concept (visie, missie, doelgroepen) , 
Context (docenten, facilitair, toetsen, ECTS etc.)  
Content (voorbeeld van syllabus, PowerPoint (of docentenhandleiding), beroepskritische situaties, relatie met de hbo competenties).

De “zwaarte” van de weging kan verschillen; dit heeft te maken met de omvang van de bij en nascholing. Als indicatoren worden de algemene HBO conforme en de post-hbo conforme niveaubepaling aangehouden. Dat is o.m. terug te zien in onze check van visie/missie, de relevante hbo competenties, het niveau van doelstellingen en toetsing en het niveau van docenten.
De SNRO vraagt een beschrijving in “evidence” (laten zien, aantonen, concreet aangeven)
in plaats van een beschrijving in “intention” (willen, streven naar, hopen, denken dat).

Zie voor de gebruikte begrippen de SNRO begrippenlijst op de website. U kunt bij onduidelijkheid altijd hulpmiddelen bij de SNRO opvragen via de mail info@snro-instituut.nl.

Lees hier het accreditatieproces bij- en nascholing.

Laatste nieuws

Openingstijden tijdens Meivakantie

04-02-2018

Ons kantoor is gesloten tijdens de Meivakantie van 27 april t/m 6 mei.Lees verder

De SNRO nieuwsbrief 20 is verstuurd

12-12-2017

De SNRO nieuwsbrief niet ontvangen? Bekijk hem

Lees verder

Contact

Telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9 en 12 uur.
  • Morgenstond 15, 6661 PZ Elst
  • Tel: 0481-202 017
  • Email: info@snro-instituut.nl

Contactformulier